Seful statului are deja un inlocuitor pentru Theodor Stolojan in functia de consilier prezidential pe probleme economice.

Numele acestuia va fi insa cunoscut abia dupa ce Traian Basescu ii va semna decretul de numire in functie, lucru care se va intampla dupa 1 noiembrie. Desi regreta plecarea lui Stolojan, Basescu considera ca acesta a procedat corect renuntand la functia sa de consilier prezidential. Si aceasta, deoarece institutia prezidentiala ar fi putut fi afectata prin implicarea lui Stolojan in lansarea platformei liberale. Aflat la Tg. Mures, Basescu a recunoscut ca i-a cerut lui Stolojan sa mai ramana 15 zile in functie pentru a putea discuta problemele bugetului de stat.

"Am convenit sa-si mai indeplineasca atributiile pana in 1 noiembrie. Daca ar fi fost consilier politic, n-am fi avut probleme. Dar este important sa il am acum, cand se discuta bugetul", a spus Basescu.

Demisie asteptata

Democratii asteptau demisia lui Stolojan de la Cotroceni. Presedintele PD, Emil Boc, a declarat ieri ca aceasta demisie este una "fireasca si normala". La randul sau, vicepresedintele democrat Cezar Preda a afirmat ca "toata lumea se astepta la acest anunt al lui Theodor Stolojan, intentia sa nefiind o surpriza pentru nimeni".

Mai mult, Preda a tinut sa intoarca situatia in favoarea lui Basescu, afirmand ca demisia lui Stolojan dovedeste ca toti consilierii presedintelui sunt activi. Demisia lui Stolojan a avut darul de a-l ridica pe acesta si in ochii liderului UDMR, Marko Bela. Acesta a afirmat ca Stolojan dovedeste ca respecta anumite principii. " Daca vrei sa faci politica, daca vrei sa te implici in activitatea unui partid, (acest lucru - n.r.) este incompatibil cu calitatea de consilier prezidential", a spus liderul UDMR.

Aproape singur

Stolojan este a saptea persoana care paraseste echipa initiala de consilieri ai lui Traian Basescu. Din motive diferite, incet-incet oamenii l-au parasit pe seful statului: Stana Anghelescu, Andrei Plesu, Elena Udrea, Renate Weber, Valeriu Dorneanu si Claudiu Saftoiu, ultimul pentru ca a preluat conducerea SIE. In prezent, langa Basescu a ramas consilierul prezidential Adriana Saftoiu, purtator de cuvant al Administratiei Prezidentiale, si Anca Ilinoiu, consilier pe probleme de politica externa, numita in aceasta functie dupa plecarea lui Andrei Plesu.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.