PNL i-a in serios declaratiile lui Mugur Ciuvica cu privire la colaborarea lui Traian Basescu cu Securitatea. "Intrebarile pe care si le pune Mugur Ciuvica, reprosurile acestuia, mi se par intemeiate", a declarat, ieri, deputatul PNL, Crin Antonescu.

"Omul pune niste intrebari de bun simt, care deocamdata nu au primit raspunsuri de bun simt", a precizat Antonescu, adaugand ca presedintele Traian Basescu ar trebui "sa spuna cand, cum si de ce a colaborat cu Securitatea".

"Formule de genul sau

nu cred ca sunt formule credibile", a declarat Crin Antonescu. Reprezentantul PNL a adaugat ca, pana in prezent, foarte multi "au aruncat in ridicol demersurile" lui Ciuvica, dar dezvaluirile sale de ieri dovedesc ca "exista elemente foarte concrete, in documente oficiale, cu privire la existenta unui dosar Traian Basescu", lucru negat pana in prezent de presedinte. "Pe baza acestor documente, Traian Basescu ar fi fost exclus din PNL daca era membru al partidului", a adaugat Antonescu. Liderul liberal a precizat ca PNL lucreaza la modificarea legii Ticu, astfel incat sa fie dati publicitatii toti cei care au colaborat cu Securitatea, chiar daca nu au facut politie politica.

In timp ce liberalii ii dau crezare lui Mugur Ciuvica, democratii sunt sceptici, asa cum era de asteptat. Deputatul PD, Cristian Radulescu, a declarat sec ca acestea sunt "lucruri pe care le-am mai auzit", nedorind sa acorde importanta dezvaluirilor lui Ciuvica. Pana la ora inchiderii editiei, Traian Basescu nu a comentat in nici un fel dezvaluirile lui Ciuvica, chiar daca acesta i-a cerut sa aduca dovada distrugerii dosarului sau.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.