Oamenii obisnuiti au asteptat 14 ore, Basescu a sarit randul cu ajutorul SPP

Aproape un milion de credinciosi au venit la Iasi, zilele acestea, pentru a se ruga la moastele Sfintei Parascheva, ocrotitoarea orasului si a intregii Moldove.

La slujba oficiata de IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, a participat si presedintele Traian Basescu. Daca pelerinii au avut de asteptat si 14 ore pentru a se ruga la moaste, in cazul sefului statului, intalnirea cu Sfanta Parascheva a fost "mijlocita" de SPP-isti.

Sambata dimineata, curtea Catedralei Mitropolitane din Iasi a fost neincapatoare pentru miile de credinciosi care au vrut sa asiste la Liturghia de hramul Sfintei Parascheva. Pe doua ecrane uriase, credinciosii care nu au avut acces in Catedrala Mitropolitana au putut urmari slujba, oficiata de IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei.

La Sfanta Liturghie a participat, spre surprinderea miilor de credinciosi, si seful statului, Traian Basescu, sosit la Iasi cu o seara inainte. Inconjurat de SPP-isti, Basescu a dat mai intai mana cu pelerinii, intrebandu-i cum le merge si facand poze cu admiratorii. Dupa aceasta s-a inchinat la moastele Sfintei Parascheva. Putin dupa ora 9, presedintele a intrat in catedrala, unde era asteptat de toti participantii la slujba, preoti si politicieni. In urma sefului statului, jandarmii au inchis usile, nepermitand accesul nimanui.

Timp de mai bine de doua ore, seful statului a asistat la slujba. Desi se grabea sa ajunga la Bucuresti, Basescu nu a avut curajul sa plece. In timp ce soborul de 50 de preoti savarsea Liturghia, presedintele parea, la un moment dat, ca nu mai are rabdare.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.