Partidele din Romania planuiesc alegeri anticipate. Instabilul Guvern se va destrama la scurt timp dupa intrarea tarii in Uniunea Europeana, iar un nou scrutin va fi organizat cel mai probabil in primavara lui 2007.
Concluzia apartine reputatului institut de prognoza Stratfor, care a dat publicitatii vineri o analiza cu titlul "Romania se pregateste de alegeri", bazata pe vesnicele scandaluri dintre partidele de guvernamant, dar mai ales pe conflictul dintre presedintele Basescu si premierul Tariceanu. "Desi actualul Guvern a fost dintotdeauna cladit pe o alianta instabila, conflictul dintre presedinte si premier cuplat cu tensiunile dintre partidele aflate la putere au facut ca alegerile inainte de termen sa devina inevitabile.

Alianta va mai dura doar pana la integrarea in UE - acesta fiind si motivul pentru care ea a fost constituita. Dupa aceea, Guvernul se va destrama si noi alegeri vor avea loc tacut, posibil chiar in primavara 2007", anticipeaza specialistii Stratfor. Ei amintesc ca PNL si PD au constituit in 2004 Alianta D.A., care a castigat prezidentialele, dar a esuat lamentabil in parlamentare, ca atare, pentru a forma Guvernul s-a aliat cu PC si UDMR, fostele aliate ale PSD.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.