Presedintele PSD Bucuresti, Sorin Oprescu, ar putea candida impotriva lui Mircea Geoana pentru sefia PSD.

Cu ocazia lansarii, in piata Bucur-Obor, a campaniei impotriva Aliantei PNL-PD, Oprescu a marturisit ca i-ar surade functia de presedinte al Partidului Social Democrat. In timp ce incerca sa-i convinga pe bucurestenii adunati in piata ca politica PD-PNL este "Bogatii, mai bogati! Saracii, mai saraci!", Sorin Oprescu avut parte de urarea "Sa ajungeti presedinte!". Liderul social-democratilor bucuresteni a raspuns in stilul caracteristic: "Dupa ce imi termin ce am inceput la organizatia din Capitala, de ce sa nu ma ocup de PSD?"

Desi declaratia nu a fost facut in cadru oficial, afirmatiile lui Oprescu vin in contextul in care, in PSD se discuta despre modificarea statutului partidului si prelungirea mandatului actualului presedinte.

Potrivit statutului, alegerile pentru presedintia PSD vor avea loc la Congresul din aprilie, anul viitor. Congres extraordinar de la inceputul lunii decembrie, pentru modificarea statutului, ar putea aduce surprize.
Nu este prima oara cand se vorbeste despre o candidatura a lui Sorin Oprescu la postul de presedinte al PSD. La sfarsitul lunii septembrie, liderul PIN, Cozmin Gusa, a declarat ca are informatii ca senatorul PSD isi va anunta candidatura la presedintia PSD la Consiliul National al partidului. Atunci, insa, Sorin Oprescu a calificat zvonurile conform carora ar dori sa-i ia locul Geoana drept o diversiune.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.