Bogdan Olteanu a castigat 64.501 RON de la BCR

Nu mai putin de 45 de ministri si secretari de stat din Guvernul Tariceanu isi rotunjesc veniturile cu remuneratia primita in cadrul organismelor de conducere sau supraveghere ale unor societati comerciale sau institutii publice, arata un studiu realizat de catre Institutul pentru Politici Publice (IPP).

Membrii guvernului folosesc la maximum derogarile de la prevederile referitoare la incompatibilitatile inscrise in Legea 161/2003, unii dintre ei participand chiar si la sapte comisii de privatizare. Ministrul economiei, Ioan Codrut seres, este chiar presedinte peste sapte Comisii de privatizare (Distrigaz Nord, Distrigaz Sud, Electrica Dobrogea, Electrica Banat, Electrica Oltenia, Electrica Moldova, Electrica Muntenia Sud), in timp ce colegul sau de cabinet, Sebastian Vladescu, a fost presedintele Comisiilor de privatizare a BCR si CEC.

Documentul IPP arata ca nici secretarii de stat nu se feresc sa participe la consiliile de administratie ale unor societati cunoscute. Sebastian Bodu, seful ANAF, este membru in CA al Eximbank, presedintele consiliului de supraveghere si indrumare AVAS si membru in Comisiile de privatizare a CEC si BCR. Fostul ofiter de securitate Silvian Ionescu, seful Garzii de Mediu, a fost membru in Comisia pentru coordonarea privatizarii SC Electrica Muntenia Sud. Alice Bitu, secretar de stat la Ministerul Finantelor, este membru in AGA Loteria Nationala Romana si membru in CA al CEC si Transelectrica, iar colegul sau Istvan Jakab este membru in nu mai putin de trei consilii de administratie: RA Ape Minerale, Romsilva si CEC.

Catalin Doica si el secretar de stat in Ministerul de Finante este membru in sase consilii de administratie, printre care Romtelecom, CEC, Distrigaz Sud, Distrigaz Nord si Electrica Muntenia. Documentul mai arata ca Guvernul Tariceanu a aprobat aproape de patru ori mai multe derogari de la Legea "anticoruptie" 161/2003 decat Guvernul Nastase. In perioada 2000-2004 au fost acordate 13 astfel de aprobari, fata de cele 45 emise pana in prezent de actualul Executiv. Ca solutii, IPP solicita amendarea Legii 161 si publicarea, de catre fiecare demnitar, a unui raport de activitate pentru perioada in care a ocupat una din functiile mentionate mai sus.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.