Deputatul PSD George Baesu i-a cerut ministrului de interne, Vasile Blaga (foto), sa se implice personal in clarificarea situatiei controversate care a aparut in judetul Vrancea pe marginea inlaturarii presedintelui CJ, Marian Oprisan. Baesu i-a solicitat lui Blaga sa il demita pe subprefectul Mircea Dragos, dupa ce acesta ar fi semnat, in lipsa prefectului, decizia de consfintire a inlaturarii lui Oprisan din fruntea CJ.
Circul inlaturarii lui Oprisan de la conducerea CJ continua, dupa ce subprefectul, fost liberal, Mircea Dragos a emis in lipsa prefectului Ion Oprea o adresa prin care se constata legalitatea hotararii ce il inlatura pe Oprisan din fruntea Consiliului Judetean.

"Un inalt functionar public ce se presupune a fi apolitic este intr-o stransa cardasie cu deputatul PNL Nini Sapunaru si a produs un document prin care PNL Vrancea si-ar putea sustine cauza in justitie", a declarat Baesu, fost prefect PSD de Vrancea, care a adaugat ca "in fisa postului lui Mircea Dragos nu intra controlul de legalitate a deciziilor CJ, pe care nici nu il putea da, fiind pregatit in agronomie".

Viceliderul deputatilor PSD, Cristian Dumitrescu, a cerut si el demiterea subprefectului, fost membru PNL. "Exista suspiciunea ca acest corp al prefectilor e subordonat politic, ca aceasta administratie ce se vrea depolitizata raspunde la comanda politica", a declarat Dumitrescu.

Intr-un comunicat de presa, Marian Oprisan a spus ca subprefectul nu avea drept de semnatura pentru emiterea vreunui aviz de legalitate sau ilegalitate, singurii care aveau acest drept fiind prefectul Ion Oprea si subprefectul Mioara Flenchea. Presedintele CJ Vrancea a anuntat ca a facut plangere penala impotriva lui Mircea Dragos si ca a trimis o informare si ministrului Blaga.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.