Presedintele UDMR Covasna, Albert Almos, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca organizatia locala a UDMR va intocmi un proiect de lege pentru folosirea oficiala a denumirii de "Tinut Secuiesc". "Aceasta zona geografica nu figureaza nicaieri, dar denumirea se foloseste zilnic, asa cum si cei din Brasov folosesc denumirea de "tara Barsei", denumire pe care o citim afisata si pe telefoanele noastre cand trecem peste Paraul Negru", a spus Albert Almos. Potrivit acestuia, UDMR va gasi calea legala pentru ca indicatoarele cu inscriptia "Tinutul Secuiesc" sa fie amplasate peste tot, cerand deja autorizatie din partea Drumurilor Nationale in vederea amplasarii primului indicator la granita dintre judetele Covasna si Brasov, la marginea localitatii Chichis. Albert Almos s-a declarat convins ca primul indicator va fi amplasat in data de 22 noiembrie, urmand apoi localitatile Oituz si Ilieni. Prefectul judetului Covasna, Horia Grama, a declarat, marti, ca amplasarea unor panouri indicatoare cu Tinutul Secuiesc este ilegala si s-a aratat surprins ca UDMR, care intentioneaza sa amplaseze astfel de panouri, face abstractie de prevederile legale. Reprezentantii UDMR Covasna au solicitat, luni, autonomia Tinutului Secuiesc si au lipit, pe un panou de la granita dintre judetele Covasna si Brasov, un afis cu mesajul "Autonomie pentru Tinutul Secuiesc".

PSD Covasna va demonta indicatoarele cu tractorul

Presedintele PSD Covasna, Adrian Vlad Casunean, a declarat, joi, ca organizatia pe care o conduce va inlatura cu tractorul panourile inscriptionate cu "Tinutul Secuiesc", pe care vrea sa le puna UDMR, si a spus ca, daca va fi cazul, va amplasa panouri inscriptionate cu "Tinut Romanesc". "Ne frapeaza faptul ca ei (UDMR - n.r.) doresc sa monteze panouri la fostele granite hortyste. Sa fie foarte clar, domnilor din UDMR, ca noi nu vom permite ca intr-un judet romanesc, subliniez, nu unul secuiesc, sa se incalce legea", a spus liderul partidului de guvernamant din Covasna. Adrian Vlad Casunean a precizat ca indicatoarele nu vor fi amplasate pe domeniul public, iar daca totusi acest lucru se va intampla nu vor ramane acolo mai mult de o jumatate de ora. (MEDIAFAX)


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.