Fostul presedinte al partidului a fost dat afara in urma unei sedinte a conducerii organizatiei PNL a sectorului 2, cu 9 voturi "pentru" si unul singur impotriva.

"Am aflat din mass-media despre decizia de excludere. Este o decizie rusinoasa, impusa de grupul Tariceanu-Olteanu-Orban. Acest grup si-a propus sa elimine din PNL pe oricine are alte pareri decat dansii", a declarat Stolojan dupa aflarea vestii. Acesta a afirmat ca excluderea nu-l va impiedica sa participe la lansarea platformei liberale. "Aceste valori nu sunt monopolul PNL", a adaugat consilierul prezidential.

Stoica, urmatoarea tinta a lui Orban

Conducerea PNL a incercat sa minimalizeze importanta evenimentului, profitand de faptul ca decizia apartine unei filiale, nu forurilor de conducere. "Discutia despre viitorul Romaniei este mai importanta decat cea despre un membru sau altul al PNL", a spus presedintele partidului, Calin Popescu Tariceanu. Acesta a spus ca deciziile luate conform Statutului sunt obligatorii pentru fiecare membru al partidului. "Pot sa va spun ca deciziile care se iau in PNL de Biroul Permanent, Comitetul Executiv si Delegatia Permanenta sunt decizii obligatorii pentru toti membrii, inclusiv pentru presedintele partidului. Si eu ma supun deciziilor partidului, chiar daca nu sunt intotdeauna pe placul meu", a adaugat primul-ministru.

Chiar si cel care a orchestrat excluderea lui Stolojan a incercat sa nu faca prea multa valva pe acest subiect. "Excluderea domnului Stolojan nu este o decizie foarte importanta pentru partid, care are ca prioritate indeplinirea programului de guvernare", a declarat Ludovic Orban, presedintele PNL Bucuresti. Totusi, Orban a dat de inteles ca aceeasi soarta il asteapta si pe un alt fost presedinte, Valeriu Stoica. "Exista egalitate intre numarul de atacuri impotriva conducerii PNL lansate de Theodor Stolojan si de Valeriu Stoica", a constatat Orban.

Iustian: "Mediocritatea este nerecunoscatoare"

Desi mai multe organizatii judetene au aprobat decizia colegilor lor din Bucuresti, exista deja si exceptii. Cel mai virulent contestatar al excluderii a fost deputatul PNL de Constanta, Mircea Iustian.
"Revoltat de cele intamplate si, in acelasi timp, invingandu-mi teama la care multi membri ai PNL au fost redusi, declar: Il admir pe Theodor Stolojan si sunt alaturi de el", a spus Iustian.

Acesta a reamintit meritele lui Stolojan si a spus ca actuala conducere asimileaza semnalele de alarma privind scaderea in sondaje si lipsa de viziune drept atacuri la adresa partidului. "In fapt, mediocritatea este nerecunoscatoare, dar isi doreste pastrarea pozitiilor la care nemeritat a ajuns", a observat Iustian.

Stolojan are sustinatori si in teritoriu. Astfel, presedintele PNL-Sibiu, deputatul Corneliu Stirbet, a cerut conducerii sa-si asume gestul excluderii sau sa revina asupra deciziei luate la sectorul 2.
"Excluderea lui Theodor Stolojan din partid este o greseala din doua motive. Unul ar fi ca imaginea PNL iese foarte sifonata prin excluderea unui fost presedinte din partid. Altul este ca, din punct de vedere procedural, aceasta decizie nu trebuia discutata la nivelul unui sector", a spus Stirbet.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.