Solutia adoptata de PNL pentru a contracara actiunea fostilor presedinti Theodor Stolojan si Valeriu Stoica este de a le fura ideile si de a-i da afara din partid. A inceput cu Stolojan, exclus aseara.

Theodor Stolojan a fost exclus aseara din PNL. Au votat noua contra unu dintre membrii conducerii filialei sector 2 al carei membru era. "Este cea mai igienica solutie", a declarat imediat, liderul grupului parlamentar al PNL din Camera Deputatilor, Crin Antonescu.

Decizia-surpriza, sedinta de aseara a filialei nefiind anuntata public, are tilcul ei. Cu o zi inainte, Tariceanu tocmai dadea un semn de deschidere catre PD. Acesta le-a cerut luni seara democratilor sa accepte participarea pe liste comune la Parlamentul European. Surse liberale spun ca daca va fi indeplinita aceasta dorinta atunci Tariceanu si conducerea PNL vor fi dispusi sa inceapa negocieri privind alegerile anticipate si fuziunea cu PD.

Reprezentantii PNL si PD Bogdan Olteanu si Ioan Oltean ne-au confirmat ieri veridicitatea acestor informatii, cu precizarea ca discutia a avut "un caracter privat". "Lucrul acesta (fuziunea - n.r.) l-am discutat din ianuarie 2005. A fost propunerea pe care i-am facut-o presedintelui Basescu, asa ca sa n-aveti impresia ca este ceva nou sub soare", a fost si afirmatia lui Tariceanu care lasa loc de interpretari.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.