"Eu imi mentin punctul de vedere ca in Romania ne trebuie alegeri anticipate cel mai tarziu inainte de vara acestui an, in mai-iunie", a declarat, miercuri seara, la Antena 1, presedintele Traian Basescu. El a spus ca anticipatele pot fi organizate in toamna, in septembrie sau octombrie, dar, in orice caz, pana la sfarsitul anului.

Seful statului si-a motivat preferinta pentru un scrutin anticipat prin faptul ca Alianta PNL-PD colaboreaza destul de greu cu restul partidelor din coalitia guvernamentala, trimitand sageti in directia PUR: "imi dau seama ce inseamna sa ai dificultati cu unele partide care au mai mult pretentii decat potential, partide care isi mai joaca potentialul si prin televiziuni. Or, corect este ca Alianta sa-si asume responsabilitatea, in conditiile in care are si puterea toata".

Traian Basescu a declarat ca respecta optiunea premierului Calin Popescu-Tariceanu privind organizarea alegerilor anticipate numai dupa 1 ianuarie 2007, cand Romania va deveni membra a UE, si a precizat ca un astfel de scrutin va fi convocat numai cu acordul sefului Guvernului. Presedintele nu crede ca alegerile anticipate ar putea fi un semnal de instabilitate politica: "Am vazut alertele astea "alegeri anticipate - instabilitate". Alegerile anticipate sunt mecanism al unui stat democratic, mecanism care sa dea sansa la o deplina coerenta intr-o guvernare, la sustinerea majoritara a unui guvern in Parlament fara prea multe conditii, deci face parte din democratie".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.