BEC a analizat, ieri, fara sa ia insa o decizie, solicitarea lui Octav Cozmanca, presedinte executiv al PSD, de a recomanda birourilor electorale de circumscriptie sa ia masuri pentru intreruperea distribuirii "Ghidului pentru alegerea parlamentarilor" realizat de Coalitia pentru un Parlament Curat.

Potrivit lui Cozmanca, in acest ghid sunt prezentati o parte dintre candidatii pentru alegerile parlamentare "care nu ar corespunde criteriilor stabilite de Coalitie pentru a fi alesi", iar prezentarile facute candidatilor ar avea "un caracter defaimator".

Presedintele executiv al PSD sustine ca prezentarile din acest ghid "nu se bazeaza pe fapte sau imprejurari reale, demonstrate sau demonstrabile si in sprijinul acelor alegatii nu sunt oferite nici un fel de acte oficiale sau hotarari judecatoresti".

Cozmanca a subliniat, de asemenea, faptul ca BEC "este obligat sa ia atitudine fata de asemenea actiuni de intoxicare a opiniei publice, de natura sa prejudicieze desfasurarea corecta si echitabila a campaniei electorale".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.