Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a propus o crestere cu 45% a bugetului acestei institutii in 2007, comparativ cu bugetul aprobat initial pentru 2006.

Majorarea ar fi de doar 18%, daca se ia in considerare faptul ca, la rectificarea bugetului, deputatii au mai primit niste bani. Cele mai spectaculoase cresteri solicitate de deputati sunt la achizitiile de masini, mobila si alte "active fixe", neprecizate, precum si la deplasari interne. De exemplu, in 2007, deputatii doresc sa cheltuiasca trei milioane de lei (peste un milion de dolari) pentru masini, echipamente si mijloace de transport. In acest an, ei au primit la acest capitol doar jumatate din suma pe care o vor primi in 2007.

Pentru mobilier, Camera Deputatilor spera sa i se aloce nu mai putin de opt milioane de lei (aproape trei milioane de dolari), adica de sase ori mai mult ca in 2006. La deplasarile interne, sumele s-au dublat, in timp ce la cele externe cresterea este de doar 12%. Potrivit memorandumului intern care fundamenteaza proiectul de buget al Camerei, aceste sume au in vedere cresterea tarifelor de cazare si transport, precum si majorarea deplasarilor in strainatate, urmare a aderarii la UE.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.