Liderul organizatiei municipale a PSD Iasi, Doru Tompea, deschide un nou capitol in sfera colaboratorilor cu Securitatea: a colaborat, dar nu stie daca a semnat un angajament.

Actualul decan al Facultatii de Psihologie a Universitatii "Petre Andrei" isi aminteste ca primul contact cu Securitatea l-a avut in 1975, la doi ani dupa terminarea Facultatii de Istorie-Filosofie, cind lucra in invatamintul preuniversitar, la Liceul de Informatica din Iasi.

Doru Tompea s-a intilnit cu insusi seful Securitatii Iasi, colonelul Dumitru Gheorghe Ionescu. Tema discutiei: familia, parintii, trecutul tatalui. "Mi-a indus ideea ca, daca sint cuminte si intru in standarde, n-o sa am probleme", spune Tompea.

Scolit la Gradistea

Dupa citeva intilniri intre cei doi, Tompea a primit ordinul de recrutare in armata. Alaturi de alti colegi, a ajuns la Scoala de ofiteri de la Gradistea. "Erau doua batalioane: unul la Securitate, altul la Militie. Unitatea era una elitista, aduna elita nomenclaturii, dar si firi rebele din universitatile din Romania. Acolo l-am intilnit pe Mircea Dinescu sau pe alti colegi de partid, de la Adrian Nastase la Tudor Mohora. O armata interesanta", spune Tompea.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.