Fostul presedinte al PSD Adrian Nastase neaga zvonurile referitoare la plecarea sa in PC. Adrian Nastase a declarat, pentru Rompres, ca daca este vorba despre o negociere, aceasta ar putea fi legata de Partidul Socialist Francez, cu ai carui reprezentanti s-a intalnit, recent, la Paris.

"Daca este vorba despre o negociere, poate ca zvonurile lansate au in vedere trecerea mea la Partidul Socialist Francez. Ma deranjeaza zvonurile lansate, banuiesc, de catre unii dintre colegii mei de partid. Daca am ceva de anuntat, o voi face direct, si nu pe surse", a declarat Adrian Nastase.
El a mentionat ca, in ultimii 15 ani, a purtat sute de discutii cu presedintele Partidului Conservator, Dan Voiculescu, dar aceasta nu inseamna ca negociaza ceva.

"Nu am purtat nici un fel de discutie daca sa fiu super-presedinte sau sub-presedine intr-un alt partid", a conchis Adrian Nastase. Purtatorul de cuvant al PC, Bogdan Ciuca, a declarat vineri ca dupa venirea lui Dan Ioan Popescu in functia de prim-vicepresedinte al partidului "lista a ramas deschisa" si ca, in curand, ar putea aparea nume mari care vor solicita inscrierea in PC.

Liderul PC, Dan Voiculescu, a declarat recent ca purtat in ultima luna negocieri cu Adrian Nastase, surse din PC spunand ca fostul presedinte al PSD are rezervata functia de presedinte executiv al Partidului Conservator.

Purtatorul de cuvant al PC, Bogdan Ciuca, a adaugat ca nu a existat o solicitare de intrare in PC din partea lui Adrian Nastase, dar ca presedintele conservatorilor, Dan Voiculescu, a fost mandatat sa poarte discutii cu politicianul social-democrat pe aceasta tema. In acest sens, el a precizat ca PC are o parere foarte buna despre Nastase ca om politic, si a adaugat: "L-am dori pe Adrian Nastase in Partidul Conservator".

Bogdan Ciuca a afirmat ca nu poate da detalii despre identitatea sau apartenenta politica a celor care au initiat negocieri cu PC. A adaugat insa ca un nucleu al Biroului Politic PC (din care fac parte Dan Voiculescu, Bogdan Ciuca si Codrin Stefanescu) poarta discutii cu politicienii interesati sa se inscrie in formatiunea conservatoare. Totodata, liderilor de la nivel judetean li s-a recomandat sa promoveze o "politica a usilor deschise", dar sa fie atenti la calitatea celor care vor fi admisi in structurile organizatiei. Secretarul general adjunct al conservatorilor, Codrin Stefanescu, a spus ca PC este interesat de oameni de valoare din cadrul PD, dar si al PNL.

Sfat de la Vanghelie

Presedintele executiv al Organizatiei Bucuresti a PSD, Marian Vanghelie, a declarat, sambata, ca nu l-ar sfatui pe Adrian Nastase sa plece din partid. "Eu nu l-as sfatui sa plece, este optiunea dansului", a spus Vanghelie, inaintea sedintei liderilor de organizatii ale PSD. El a precizat ca nu regreta plecarea din PSD a lui Dan Ioan Popescu.
"Nu are de ce sa-mi para rau, cred ca dansului ar putea sa ii para rau. Eu nu am visul asta sa ajung la putere incontinuu. Nu am vise, saptamana asta am uitat toate visele din copilarie", a marturisit Marian Vanghelie.

Potrivit acestuia, este posibil ca unii "sa se teleporteze din PSD", dar mai important este ca "Alianta portocalie sa fie teleportata de PSD, pentru ca este o criza".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.