Conducerea PSD a avut, sambata, de disecat multe probleme interne de partid. Organizarea Consiliului National, de la inceputul lunii noiembrie, motiunile simple si cea de cenzura prin care social-democratii vor sa arate ca nu au niciun fel de intelegere cu PD, modificarea statutului printr-un congres extraordinar, astfel incat mandatul presedintelui sa nu mai fie de doi ani, ci de patru, sunt doar cateva dintre problemele pe care social-democratii adunati in sediul din Kiseleff le-au intors sambata pe toate partile.

Congres extraordinar pentru mandatul presedintelui
Congresul extraordinar al PSD convocat pentru modificarea statutului va avea loc pe 9 decembrie, a anuntat, sambata, presedintele PSD, Mircea Geoana.

Una dintre posibilele schimbari ar putea fi prelungirea mandatului presedintelui PSD, congresul precedent acordandu-i lui Mircea Geoana doar doi ani la conducerea partidului. Mircea Geoana neaga ca ar fi facut aceasta propunere pentru a mai ramane in fruntea PSD. "Nu dorim sa mai avem congrese in care sa modificam statutul partidului sau sa facem alegeri pentru membrii lui. Acesta nu e un subterfugiu ca eu sa raman in functie", a declarat liderul social-democratilor.

Exista insa voci care spun ca Geoana ar putea cere reconfirmarea in functia pe care o detine sau un vot de incredere. Daca membrii partidului sunt de acord, mandatul lui Geoana se poate prelungi si dupa aprilie 2007, cand era stabilit congresul ordinar. Deocamdata, liderii PSD spun ca, la congres, statutul este prioritar.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.