Fostul sef al statului, senatorul Ion Iliescu, a declarat recent ca nu vrea sa fie europarlamentar, deoarece deplasarile care implica acest lucru l-ar obosi prea mult. "Trebuie sa mearga oameni mai tineri, de varsta medie si cu experienta, nu pustime care inca nu a invatat ca acolo parlamentarii europeni trebuie sa aiba o pozitie evidenta. Avem destui oameni cu experienta si parlamentara si politica", a afirmat Ion Iliescu. In acelasi timp, fostul presedinte a precizat ca nu a primit nici o oferta si nu a avut nici o discutie in acest sens cu conducerea PSD.

Pe de alta parte, Iliescu a declarat ca PSD nu a iesit inca din deruta provocata de alegerile din 2004. Potrivit fostului presedinte al PSD, aceasta tema ar trebui abordata in partid. Ion Iliescu a sugerat conducerii PSD sa elaboreze un material sintetic care sa abordeze trei chestiuni: analiza societatii romanesti, situatia din PSD si cateva proiecte de actiuni viitoare. In opinia senatorului social-democrat, ar fi necesar sa se colecteze cat mai multe opinii, iar partidul sa tina seama de acestea. Ion Iliescu considera ca in PSD este nevoie de o consultare "pe fond".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.