Partidul Democrat a anuntat ca sustine o recenta propunere a presedintelui Traian Basescu pentru organizarea de alegeri anticipate in acelasi timp cu alegerile pentru desemnarea europarlamentarilor romani.

Reprezentantii PD sustin ca premierul Calin Popescu Tariceanu ar trebui sa demisioneze pentru a putea fi organizate alegerile anticipate, dupa cum spune unul dintre liderii partidului, Radu Berceanu: "Facem o intelegere scrisa pe care o publicam peste tot si o sa o stie toata lumea, ca facem alegeri anticipate si daca noi castigam alianta si noi trebuie sa punem primul ministru, cel putin primii doi ani e prim ministru Calin Popescu Tariceanu de la PNL, ca sa aiba 4 ani, sa nu piarda nimic". In acest timp reprezentantii PNL, partenerii din alianta guvernamentala ai PD, resping ideea alegerilor anticipate.

"In momentul in care premierul Tariceanu nu va mai avea majoritate parlamentara va pleca sau va cadea. Deci domnul Basescu si PD ori isi asuma denuntarea aliantei, retragerea din acest guvern sau inaintarea impreuna cu PSD, iata, in baza noii prietenii a unei motiuni de cenzura. Toate aceste lucruri sunt la dispozitia domniilor lor si trebuie sa si le asume pe fata", a spus liderul grupului PNL din Camera Deputatilor, Crin Antonescu.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.