Presedintele PSD Bucuresti, Sorin Oprescu, a declarat, ieri, ca el nu l-a contestat pe George Maior pentru functia de director al SRI, ci felul cum s-a facut propunerea pentru ca PSD sa detina conducerea acestui serviciu. "Ceea ce am spus eu a fost interpretat in mod gresit. A fost vorba despre modalitatea in care a fost facuta propunerea lui George Maior", a precizat Oprescu. Aceste lamuriri au venit in contextul in care liderul PSD Bucuresti este de parere ca "propunerea a venit voalat, fara informarea Biroului Permanent National". El considera ca sunt lucruri care tin de respectarea Statutului partidului si de mecanismul luarii marilor decizii in partid, transmite Mediafax.

"S-a considerat a fi o mare victorie a unor lideri de organizatii din Nord-Vestul tarii faptul ca George Maior este seful SRI. Din punctul meu de vedere este o decizie paguboasa. Dar ne supunem disciplinat deciziei de partid", a mentionat Oprescu completand: "Eu nu as fi dorit ca seful statului sa se foloseasca de un om al PSD pentru a sparge oalele in capul PSD". Oprescu considera ca cel mai corect ar fi fost ca in legile sigurantei nationale sa fie cuprins principiul ca pe durata fiecarui mandat, presedintii comisiilor parlamentare de control SRI si SIE sa fie numiti de partidul cel mai important al opozitiei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.