Secretarul general al PNL, deputatul Dan Motreanu, sustine ca prin relansarea PSD, o data cu propunerea lui George Maior la sefia SRI, "Traian Basescu a preluat si pus in aplicare un proiect drag lui Adrian Nastase - refacerea FSN, urmasul PCR si al Securitatii". Intr-o declaratie data publicitatii ieri, deputatul liberal afirma insa ca "de data aceasta PD inghite PSD si nu invers".

"Desi PSD trece prin cea mai dramatica perioada din istoria sa, presedintele Mircea Geoana viseaza ca partidul sau detine din nou painea si cutitul in Parlamentul Romaniei. Si asta dupa ce un coleg de-al sau a ajuns sef peste SRI cu sprijinul direct si neprecupetit al presedintelui Traian Basescu si al PD", afirma Dan Motreanu.

Liberalul sustine ca "artizanul" procesului de relansare a PSD "este, paradoxal, presedintele Traian Basescu, cel care a oprit pentru moment disolutia PSD, a suflat vant in panzele lui Geoana si a scos partidul acestuia din anonimat". "Noul compromis dintre PSD, PD si Traian Basescu il face pe Mircea Geoana sa-si inchipuie ca poate provoca anticipate, poate guverna si poate revendica postul de comisar european. Pentru ca, de fapt, Mircea Geoana nu este in stare sa-si reformeze partidul, rezultatul mandatului sau fiind vanghelizarea PSD", mai sustine secretarul general al PNL.

Cu o zi in urma, liderul social-democratilor declara la Alba Iulia ca "PSD are cheia anticipatelor".
"PSD detine cheia oricarei decizii importante in Parlamentul Romaniei astazi, inclusiv pentru anticipate, inclusiv pentru legi importante. (...) In Parlamentul Romaniei, in momentul de fata, nu mai exista o majoritate, guvernul nu se mai bazeaza pe o majoritate. In acest moment, pentru orice lege importanta, ne putem astepta la majoritati ad-hoc, in functie de interesul de moment al partidelor parlamentare", a afirmat presedintele Mircea Geoana.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.