Constantin Buchet, membru al Colegiului CNSAS, ne-a declarat, ieri, dupa incheierea audierilor in cazurile Aleodor Francu si Gheorghe Funar, ca, in opinia sa, celor doi nu li se vor schimba actualele incadrari, respectiv ca nu au facut politie politica. "Colegiul va delibera cat mai repede cu putinta. Este posibil sa emitem deciziile chiar maine (n.r. - astazi)", a spus Buchet. In privinta eventualelor alegeri din cadrul institutiei pentru desemnarea unui presedinte fara statut de interimar - Claudiu Secasiu fiind "solutia de compromis", sugerata de catre seful statului dupa scandalul dintre Corneliu Turianu si Ticu Dumitrescu - Constantin Buchet afirma ca, deocamdata, nu s-a ridicat aceasta problema. Potrivit acestuia, prioritate ar avea rezolvarea chestiunilor de ordin administrativ, cum ar fi gasirea unui sediu adecvat.

Fostul sef al Cancelariei primului-ministru, Aleodor Francu, s-a prezentat, ieri, la sediul CNSAS pentru a fi audiat in legatura cu un dosar care a parvenit recent institutiei.

Desi nu a vrut sa declare nimic pana la un verdict al Colegiului, Francu a recunoscut ca a scris informari tehnice, in anii '70, imediat dupa terminarea facultatii, atunci cand impreuna cu sotia sa au fost repartizati, ca stagiari, sa se ocupe de ridicarea unui baraj la Maneciu. "Au fost niste note tehnice care nu au facut rau nimanui. Din contra, as spune", sustine Francu. Fostul demnitar a declarat ca nu stia unde vor ajunge informarile sale si a refuzat sa ofere detalii in privinta documentelor in cauza.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.