Presedintele PSD a declarat ca votul din Parlament pentru sefii serviciilor de informatii arata "reconfirmarea unei apropieri dintre PNL si PRM, care a fost dovedita si la alegerea lui Bogdan Olteanu".

In ciuda discutiei pe care a avut-o in urma cu cateva zile cu presedintele PRM, C.V. Tudor, Geoana nu a reusit sa determine acest partid sa sprijine candidatura lui George Maior pentru functia de director al SRI.

Vadim nu a fost convins de argumentatia omologului sau social-democrat si a ramas la pozitia initiala, dupa care Maior si Saftoiu nu au competentele necesare pentru asumarea sefiei serviciilor de informatii.

Acesta este al doilea motiv de nemultumire pentru PSD, dupa ce peremistii au votat candidatul Aliantei la sefia Camerei Deputatilor. Acum Mircea Geoana reproseaza liberalilor ce i s-a reprosat chiar lui de catre propriii colegi, anume apropierea de PRM. In primavara, Geoana si Vadim au batut palma pentru un acord de colaborare parlamentara dintre partidele lor, nefinalizat din cauza opozitiei majoritatii liderilor PSD, care au socotit drept compromitatoare formalizarea unei asemenea aliante.

La nivel informal, colaborarea din PSD si PRM a functionat foarte bine la inceputul anului 2005, cand PNL si PD incercau sa modifice Regulamentul Camerelor pentru a-i putea demite pe Nastase si Vacaroiu de la sefia Parlamentului.

Atunci peremistii au fost la fel de zelosi precum social-democratii in a bloca lucrarile Parlamentului printr-un val de motiuni simple, care i-au adus la exasperare pe liberali, "aliatii" de acum ai PRM, dupa cum crede Geoana.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.