Deputatul Cristian Boureanu, exclus recent din PNL, a afirmat ieri ca liberalii au avut sansa unei conduceri foarte bune in perioada in care au fost in opozitie si "nesansa" ca atunci cand au ajuns la guvernare sa aiba "cea mai slaba conducere din perioada postdecembrista".

"PNL a avut nesansa de a fi condus de oameni mici la vremuri mari", a sustinut, intr-o conferinta de presa, Cristian Boureanu, afirmand despre presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, ca este un "politician mediocru", exponent al grupurilor de interese din jurul sau.

Cristian Boureanu a prezentat o lista cu zece motive pentru care l-ar fi exclus din PNL Calin Popescu Tariceanu. Intre aceste motive se numara faptul ca a recunoscut "contributia fundamentala pe care au avut-o Theodor Stolojan, Mona Musca si alti lideri marginalizati ai PNL in ceea ce priveste accederea acestui partid la guvernare" sau ca "a deranjat" conducerea liberala atunci cand a propus votul uninominal. Boureanu crede ca printre motivele caderii sale "in dizgratie" se numara si faptul ca a considerat ca ideea de republica parlamentara este "o idee impopulara si pe placul unor personaje ca Adrian Nastase sau Calin Popescu-Tariceanu", dar si pentru ca a avut "indrazneala" sa "fluiere in biserica" atunci cand a vorbit despre un presupus "colaborationism" al unor membri marcanti ai PNL cu PSD.

"Un alt motiv pentru care Calin Popescu Tariceanu m-a exclus din PNL a fost legat de faptul ca nu m-am inscris in concursul debil si juvenil 'Injuri si castigi!>>, competitie interna antiprezidentiala la mare moda in partid de la preluarea puterii de catre Calin Popescu Tariceanu si care are, probabil, drept premiu final participarea la programul de guvernare 'Vrei sa fii miliardar?>>", a spus Boureanu.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.