Fost premier si lider fondator al PD, Petre Roman revine spectaculos in prim-planul scenei politice, numele sau fiind vehiculat pentru ocuparea functiei de comisar european, care va fi atribuita Romaniei dupa aderare. Petre Roman afirma ca ar fi onorat sa ocupe acest post. Inlaturat de Traian Basescu de la conducerea PD, dupa alegerile din 2000, Petre Roman afirma pentru Adevarul ca a avut o discutie cu presedintele, in urma careia relatiile dintre cei doi s-au normalizat. El mizeaza si pe o relatie buna cu Tariceanu, cel care va lua decizia politica privind nominalizarea. El se bazeaza in acelasi timp pe conexiunile pe care le are la Parlamentul European si la Comisia Europeana. Discutiile politice privind persoana care va ocupa functia de comisar sunt in plina desfasurare, partidele din parlament inaintand diverse propuneri, intre care Ludovic Orban, Vasile Puscas, Anca Boagiu, care s-au alaturat in ultimele zile Monicai Macovei, considerata pana de curand favorita.

"As fi onorat ca aceasta idee sa se concretizeze"

Domnule Roman, credeti ca aveti sanse sa fiti nominalizat?

Eu, personal, nu am intreprins nimic in acest sens. Dar m-ar onora deplin concretizarea acestei idei. Totusi nu doresc ca aceasta problema sa fie privita ca un motiv de dispute politice, nu vreau sa intru intr-un joc politic.

Decizia apartine premierului, in ce relatii sunteti cu domnul Tariceanu?

Am o relatie onorabila, decenta, amicala cu primul-ministru, dar nu cunosc care va fi decizia sa politica privind nominalizarea pentru postul de comisar european.

Desi nominalizarea nu depinde de seful statului, in ce situatie va aflati fata de Traian Basescu, tinand seama de istoria relatiilor dumneavoastra cu cel care v-a inlocuit la conducerea PD?

Am avut o discutie cu domnul Basescu. Relatiile dintre noi sunt normale. Nu mai este vorba despre niciun fel de resentimente.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.