Conducerea PNL Covasna considera ca scopul principal al liderilor UDMR nu este obtinerea autonomiei teritoriale a Tinutului Secuiesc, ci pastrarea diferitelor functii pe care le ocupa. Presedintele PNL Covasna, Adrian Zaheu, a declarat, ieri, ca Marko Bela stie foarte bine ca nu exista autonomie pe principiul etnic, declaratia sa neavand decat un scop electoral. Democratii si conservatorii sunt insa mult mai vehementi. Deputatul PD de Cluj Daniel Buda apreciaza ca "manifestarile separatistilor din Secuime" sunt si urmarea interventiilor liderului UDMR, Marko Bela. "Concurenta pentru voturile electoratului maghiar nu poate justifica o escaladare a discursului nationalist si separatist din partea UDMR", sustine deputatul PD.

In opinia vicepremierului Bogdan Pascu, cererile insistente ale UDMR de a obtine autonomia asa-numitului Tinut Secuiesc din judetul Covasna si Harghita constituie un atac fatis la adresa Constitutiei Romaniei. "Marko Bela propune un soi de autodeterminare. Deci tot o cale ilegala, tot printr-un atac la Constitutie", a afirmat Pascu. Marko Bela a declarat, sambata, ca autonomia trebuie sa fie un subiect tot mai prezent in politica romaneasca.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.