Conform sondajelor Data Media si IRSOP, distanta dintre candidatul PSD+PUR si cel al PNL-PD s-a marit la 9%

In plina desfasurare a campaniei electorale, Adrian Nastase si Uniunea Nationala PSD+PUR continua sa conduca in fata lui Traian Basescu si a Aliantei PNL-PD, si ar castiga ambele curse electorale, prezidentiala si parlamentara, daca alegerile ar avea loc azi, conform noilor sondaje realizate de Data Media si IRSOP pentru GCS, o companie internationala de consultanta politica.

In cursa prezidentiala, Adrian Nastase conduce in fata lui Traian Basescu cu 41% la 32%, urmati de Vadim Tudor, cu un procentaj de 13%. Aceasta diferenta de 9% este cu 3 puncte mai mare decat procentajul detinut de Nastase in sondajul realizat de Data Media in perioada 7-11 Octombrie, imediat dupa intrarea in cursa prezidentiala a lui Basescu; in acel sondaj Nastase conducea in fata lui Basescu cu 39% la 33%.

In cursa parlamentara, Uniunea Nationala PSD+PUR conduce acum in fata Aliantei PNL-PD cu 40% la 34%, urmate de PRM cu un procentaj de 13%. Aceasta diferenta de 6 procente reprezinta de asemenea o imbunatatire a pozitiei Uniunii PSD+PUR in comparatie cu sondajul din 7-11 octombrie, cand Uniunea Nationala PSD+PUR conducea in fata Aliantei cu numai 4 procente, respectiv 38% la 34%.

Atunci cand celor intervievati li se reaminteste ca Nastase si Mircea Geoana vor conduce lista de candidati PSD+PUR si ca Basescu si Calin Popescu Tariceanu pe cea a Aliantei, sprijinul pentru Uniunea Nationala PSD+PUR in cursa parlamentara creste la 46% fata de 34%, si cu un procentaj de 9% pentru PRM.

Aceste cifre se bazeaza pe datele combinate a doua sondaje identice realizate simultan de Data Media si IRSOP, pentru GCS, o companie internationala de consultanta politica. Rezultatele sunt bazate pe interviuri fata in fata pe un esantion aleatoriu de 2976 adulti din toata tara, efectuat in perioada 4-8 noiembrie. Rezultatele sondajelor au fost transmise ieri, printr-un comunicat de presa, de reprezentantul GCS ISSUE MANAGEMENT LIMITED in Romania, Marius Marcovici.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.