Senatorul PSD Ioan Talpes (foto) i-a trimis marti o scrisoare deschisa presedintelui Traian Basescu, in care ii cere sa-l puna la punct pe consilierul prezidential pe politica externa, Andrei Plesu, si chiar sa scape de el. "Va adresez aceasta scrisoare in dorinta sincera de opri derapajul spre o stare ce ameninta sa se impuna de fapt, riscand astfel diminuarea sanselor Romaniei in contextul international. Semnalul meu de alarma vizeaza o serie de iesiri publice recente ale consilierului domniei voastre pe politica externa, domnul Andrei Plesu", isi incepe Talpes epistola.

Talpes considera ca Plesu isi aroga prerogative de ministru de Externe, substituindu-se demnitarului guvernamental. "De ce il chinuiti, domnule presedinte? De ce ii rapiti 'vremurile bune>>, 'taclaua voioasa>> si 'frumusetea vietii>>? De ce il 'coplesiti de lehamite>>?", isi incheie Talpes scrisoare, citand dintr-un articol publicat de Plesu, in care se plangea de povara functiei de demnitar.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.