Numirea unui nou secretar general al Senatului a aprins, ieri, spiritele in sedinta Biroului Permanent. Scandalul a readus in discutie revocarea din functie a lui Nicolae Vacaroiu, chestiune lasata, deocamdata, de Alianta pe linie moarta. Intrigati ca actualul secretar general Constantin Sava ocupa postul ilegal, mandatul sau incetand odata cu mandatul vechiului Parlament, vicepresedintele Senatului, Radu Berceanu, a deschis discutia si l-a propus pentru acest post, din partea Aliantei D.A., pe fostul senator Dan Vasiliu. La randul sau, Nicolae Vacaroiu a propus-o pe Constanta Calinoiu, sefa departamentului legislativ. Reprezentantii Aliantei au cerut sa se supuna la vot cele doua propuneri, urmand sa fie prezentata plenului spre vot nominalizarea castigatoarei. Nicolae Vacaroiu a refuzat procedura de vot, motivand ca nu sunt prezenti toti membrii Biroului.

Reprezentantii Coalitiei s-au infuriat. "Nu este posibil ca dl. Vacaroiu sa supuna cand vrea si ce vrea dansul la vot. Daca ar fi sa ne luam dupa el, ar trebui sa-l schimbam pe Sava dupa ce trece Curtea de Conturi. Dar Curtea de Conturi va incepe controlul la Senat in martie", a declarat Radu Berceanu. Vacaroiu a invocat art. 200 din Regulamentul Senatului, care-i da lui drept exclusiv sa propuna secretarul general. "Nici macar nu spune ca trebuie sa-l trec prin Biroul Permanent", a plusat el. Batalia pentru ocuparea postului de secretar general se anunta lunga si incrancenata, deoarece nici una din parti nu pare dispusa sa renunte. Nicolae Vacaroiu a anuntat ca va face propuneri in Biroul Permanent, iar, daca acestea nu vor trece si nu vor trece, fiecare grup va merge cu propunerile sale in plenul Senatului si se va vota secret.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.