PNL cere colegilor de Alianta sa lamuresca relatiile pe care le au cu PSD. Purtatorul de cuvant al liberalilor, Varujan Vosganian, a declarat ieri, pentru Rompres, ca reuniunea de la Cluj-Napoca a PD ar fi un bun prilej pentru acesta sa dezminta orice zvonuri privind eventuala formare a unui guvern cu social-democratii, dupa 1 ianuarie 2007.

"PNL s-a exprimat foarte clar, din nou, in legatura cu faptul ca nu va colabora cu PSD in nicio constructie politica menita sa sustina un guvern. Consideram ca, pentru a se opri orice fel de speculatii pe aceasta tema, ar fi bine ca si PD sa adopte o pozitie similara, si anume sa faca o declaratie privind intentia clara de a nu guverna impreuna cu PSD si de a nu accepta sa participe la constructia unei alte majoritati parlamentare impreuna cu PSD", a declarat Vosganian. Purtatorul de cuvant al PNL a spus ca scenariile de acest gen privind reconfigurarea unei noi majoritati parlamentare PD-PSD, iscate mai ales in urma numirilor la serviciile de informatii, nu sunt in masura sa ofere credibilitate Aliantei D.A. si guvernului pe care il sustine.

Bejinariu nu exclude un guvern de tehnocrati

Tot ieri, deputatul PSD de Suceava Eugen Bejinariu a declarat ca exista posibilitatea ca dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana sa se formeze un guvern tehnocrat, cu larga sustinere parlamentara, subliniind ca "este mai important viitorul Romaniei decat cel al PNL". Bejinariu a spus, intr-o conferinta de presa, ca dupa aderarea la UE, una dintre solutiile viabile ar fi formarea unui guvern de tehnocrati care sa poata conduce tara astfel incat sa nu se inregistreze intarzieri in continuarea reformelor.

"E posibil sa se ajunga la formula unui guvern de tehnocrati, tinand cont de neajunsurile actualei guvernari", a spus deputatul PSD. Declaratiile social-democratului vin in contextul in care in presa centrala au aparut informatii referitoare la faptul ca PD ar pregati un guvern de tehnocrati. Din acest guvern ar urma sa faca parte fostii presedinti ai PNL - Theodor Stolojan si Valeriu Stoica, dar si social-democrati din "grupul de la Cluj" - Ioan Rus si Vasile Puscas.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.