Numirea lui George Maior (PSD) la sefia SRI ridica mari probleme pe scena politica. Votarea acestuia in Parlament s-ar putea face de catre o noua alianta politica - PSD-PD.

Miercuri, 4 octombrie, la votul din plenul reunit al celor doua Camere ale Parlamentului s-ar putea da semnalul pentru importante schimbari pe scena politica. Pentru a putea ajunge sef al SRI, pesedistul George Maior are nevoie de 235 de voturi dintr-un total de 469 de parlamentari. Pe scurt, de 50%+1. Tehnic vorbind, voturile ar putea veni de la maximum trei formatiuni politice: PSD (care-l propune pe candidat), PD (partidul presedintelui) si UDMR sau PC. Conservatorii lui Voiculescu s-au grabit deja si au salutat propunerea lui Basescu, semn ca cele 30 de voturi ale PC ar putea asigura majoritatea necesara. Nici UDMR n-ar avea o problema cu votarea lui Maior.

Problema e chiar la PSD

Are Maior asigurate toate voturile pesedistilor din Parlament? Iata o intrebare care ieri ii dadea mare durere de cap lui Maior. Dar si lui Mircea Geoana. Surse din PSD spun ca la o intrunire de taina ieri, la sediul partidului din Baneasa, Iliescu l-a asigurat pe Geoana ca nu vor exista probleme cu votul pentru Maior.

Semne de intrebare continua sa existe insa. Alti lideri de partid, precum Sorin Oprescu sau Miron Mitrea, s-au exprimat mai in public, mai in particular impotriva acceptarii de catre PSD a marului otravit oferit de Traian Basescu. Surse din partid spun totusi ca, in ciuda unor declaratii de contestare, toti parlamentarii PSD vor vota pentru Maior, ceea ce ei urmaresc fiind doar actiuni de decredibilizare a lui Mircea Geoana, ca sef al partidului. De fapt, marea grija a contestatarilor este ca nominalizarea lui Marior pentru sefia SRI ar putea fi de fapt inceputul unei colaborari politice intre PD si PSD. Ipoteza inacceptabila, deocamdata, pentru multi lideri pesedisti.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.