Administratia Fondului Imobiliar (AFI) sustine, intr-un comunicat, ca incheierea contractului de vanzare-cumparare a locuintei detinute de Traian Basescu in Strada Stefan Mihaileanu, din Sectorul 2 al Capitalei, s-a facut cu respectarea legilor in vigoare, respectiv 112/1995 si 10/2001.

AFI raspunde punctual mai multor acuzatii aparute in mass-media in legatura cu incheierea acestui contract, respectiv ca vanzarea s-ar fi facut in plin proces de depunere a notificarilor in baza Legii 10/2001, la un pret derizoriu fata de pretul imobilului pe piata libera si ca s-ar fi intemeiat pe o presupusa declaratie falsa a cumparatorului - Traian Basescu.

Institutia precizeaza ca, potrivit Legii 10/2001, dupa prelungiri succesive ale termenului de depunere a notificarilor, acesta expira la data de 14 februarie 2002, cu un an inainte de incheierea contractului de vanzare-cumparare. In ceea ce priveste pretul la care s-a facut tranzactia, AFI arata ca acesta a fost stabilit conform Normelor metodologice de aplicare a Legii 112/1995.

PRETUL CORECT.

Pretul de vanzare a apartamentelor a fost stabilit in functie de tipul apartamentului, suprafata utila, regimul de inaltime, starea tehnica, dotarea, gradul de finisaj, vechimea constructiei, gradul de uzura si alte elemente de constructie ale apartamentelor prevazute in actele normative susmentionate. AFI a adaugat ca valoarea rezultata din aplicarea normelor este la nivelul preturilor in vigoare la data de 1 ianuarie 1990. "Nici un moment cumparatorul nu a incercat inducerea in eroare a vanzatorului cu privire la existenta sau inexistenta in patrimoniul sau a unei proprietati anterioare si nici nu a depus un inscris al carui continut sa intre sub incidenta legii penale", a conchis AFI.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.