Social-democratii si-au mai gasit un subiect care ar putea sa tensioneze sedintele BPN. Nominalizarea lui George Maior pentru functia de director la SRI ar putea imparti partidul. Suparat ca nu s-a purtat o discutie pe acest subiect, presedintele organizatiei PSD Bucuresti, Sorin Oprescu, cere explicatii.

"Astept momentul in care sa fiu si eu informat clar despre acest lucru. Cum o sa explic eu oamenilor din teritoriu ca a fost o manevra subtila a PSD-ului, cand ei pot avea impresia ca ne-am aliat cu cei care-i fugaresc?" spune Oprescu. Personal, insa, acesta crede ca nu a fost o miscare strategica buna. "Din punct de vedere politic, miscarea cred ca va fi mai mult paguboasa pe termen lung". El cere ca din respect pentru membrii PSD nominalizarea sa fie discutata in BPN, chiar daca nu are nicio indoiala ca Maior ca tehnocrat, ca specialist va putea face fata sarcinilor specifice pe care le va avea.

Oprescu vrea clarificari si pentru a se risipi "gogoritele" care circula in ultima perioada in partid. in opinia sa, puterea din PSD nu o detine nici "grupul de la Cluj", "grupul de la Bacau" sau "grupul de la Kiseleff", ci membrii PSD. El a tinut sa precizeze ca "PSD nu moare", ci se reformeaza, "si o sa se reformeze asa cum vrea el, nu cum ii dicteaza altii".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.