Consiliul National Secuiesc cauta parteneri pentru organizarea de referendumuri pentru obtinerea autonomiei tinutului Secuiesc. Discutii in acest sens au fost purtate cu liderii bisericilor din tinutul celor Trei Scaune, dar CNS nu exclude nici colaborarea cu UDMR. Vicepresedintele CNS, Ferenc Csaba, nu a exclus nici posibilitatea de a avea alaturi asociatii ale comunitatii romanesti din zona, pentru ca rezultatul referendumului sa fie reprezentativ. CNS vrea sa aduca observatori externi pentru referendumul din tinutul Secuiesc.

Vicepresedintele CNS a mai dezvaluit ca a avut intalniri la Budapesta cu sefii grupurilor parlamentare ai KDNP (crestin-democratii) si FIDESZ din Parlamentul ungar, care le-au promis sprijin politic. Concret, politicienii budapestani vor face lobby in favoarea demersurilor CNS la Parlamentul European, prin Partidul Popular European. "Noi am trimis scrisori catre toate formatiunile politice, dar nu am primit invitatii sa mergem la discutii decat de la reprezentantii KDNP si FIDESZ", a precizat Ferenc.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.