Cei 51 de primari ai PSD Vrancea dar si viceprimarii si consilierii locali social-democrati au iesit, ieri, in Piata Unirii din Focsani, pentru a fi alaturi de Marian Oprisan, eliberat din functia de presedinte al consiliului judetean miercuri dupa-amiaza. Cei aproximativ 150 de alesi locali PSD spun ca vor organiza adevarate mitinguri de protest daca prefectul Ion Oprea va valida, drept legala hotararea de eliberare din functie a lui Oprisan

George Mardare, viceprimarul municipiului Focsani a precizat ca alesi locali au venit sa se solidarizeze cu Oprisan, deoarece s-a constat "o incalcare grava a normelor statului de drept". "E un hold-up politic, seamana cu un act de haiducie, pentru ca s-a incalcat legea. Toti care suntem aici ne-am adunat in mod spontan pentru ca suntem revoltati de ceea ce se intampla si credem ca e timpul ca legea sa isi spuna cuvantul. Daca se va continua in acest mod ne putem considera o tara bananiera", sustine viceprimarul Gheorghe Mardare.

De remarcat este faptul ca primarul municipiului Focsani, Decebal Bacinschi nu a participat la mitingul spontan.La mitingul spontan, care a durat aproximativ 30 de minute s-au inregistrat si cateva incidente, schimburi verbale, intre simpatizantii liberali si alesii social-democrati. Nici social-democratii nu au ramas datori, acestia reprosandu-le liberalilor ca se comporta ca niste derbedei care utilizeaza forta, de fiecare data.

Liberalul Dan Avram si un ales local PSD au schimbat mai multe replici dure, condimentate cu injuraturi si sloganuri de genul "comunistilor, duceti-va acasa".

Mitingul de protest a fost in ziua in care noul presedinte al Consiliului Judetean, liberalul Eduard Lambrino vrea si-a preluat atributiunile legale, dupa ce, miercuri, a fost ales, de noua majoritate de CJ in functie.

Deputatul Nini Sapunaru, presedintele filialei PNL Vrancea a declarat si el, joi dimineata, ca pesedistii care vor participa la mitingul de protest, anuntat de Marian Oprisan vor fi luati la bataie cu oua de catre focsaneni.

Noul presedinte a depus la registratura hotararea prin care a fost ales

Presedintele ales al Consiliului Judetean(CJ) Vrancea, liberalul Eduard Lambrino, a depus ieri dimineata la registratura institutiei hotararea prin care a fost ales in functie de cei 22 de consilieri judeteni PNL, PD, PC PNG-CD, care formeaza noua majoritate a forumului judetean. Lambrino a venit la Consiliul Judetean insotit de deputatul Nini Sapunaru, presedintele filialei PNL Vrancea, dar si de consilierii judeteni ai Aliantei D.A.

Initial, registratura era inchisa, iar mai multi politisti comunitari pazeau intrarea principala in CJ nepermitand accesul in institutie.

Ulterior, angajatul de la registratura a deschis biroul si i-a permis lui Eduard Lambrino accesul. Acest lucru nu l-a impiedicat insa pe liberalul Nini Sapunaru sa declare ca modalitatea in care se actioneaza la CJ din ordinul social-democratului Marian Oprisan, fost presedinte al institutiei, care se baricadase inca de joi dimineata in biroul sau, "este o golanie".

Dupa ce a indeplinit formalitatile la registratura, Eduard Lambrino a urcat si la Directia de Administratie Publica si Juridica pentru a inmana aceeasi hotarare si secretarului interimar al CJ, acesta nefiind insa la birou. In tot acest timp, in sala mare a CJ, alesii locali ai PSD Vrancea participau la o sedinta convocata de Marian Oprisan, in care dezbateau modalitatile de actiune prin care partidul sa isi recapete postul pierdut de presedinte al forumului judetean.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.