In mare secret, premierul Tariceanu, insotit de cinci lideri liberali, au calcat pragul Vilei Lac 3 pentru a-i cere presedintelui Basescu incetarea ostilitatilor. Doleanta lor: pastrarea scaunului de premier. Tinta lui Basescu: anticipate. Cum cele doua nu se impaca... ramane cum am stabilit. PD se gandeste sa iasa de la guvernare dupa Consiliul European din 13-15 decembrie si sa forteze anticipate in preajma Pastelui 2007.

Taine la Vila Lac 3 - Negocieri Basescu - PNL
Cinci lideri PNL, impreuna cu premierul Tariceanu, au calcat saptamana trecuta pragul Vilei Lac 3, pentru a-i cere pace presedintelui Basescu. Intalnirea, tinuta in secret, nu a produs nici o concluzie: liberalii il vor pe Tariceanu premier pana la capat, Basescu vrea anticipate.

Timp de o saptamana, despre cararea batuta de Tariceanu, alaturi de Puiu Hasoti, Crin Antonescu, Radu Stroe si alti doi membri ai conducerii PNL, la resedinta de protocol din Primaverii nu s-a suflat o vorba. Liberalii ar fi venit sa-i ceara sefului statului sa faca pace. Sa nu ii mai atace, cu alte cuvinte. Dar si sa... il lase in functie pe Calin Popescu Tariceanu, pana la finalul mandatului sau, in 2008. Traian Basescu ar fi pledat din nou pentru anticipate, invocand, ca si in discutiile cu liderii PD, sondajele de opinie care arata ca atat el, cat si Alianta, sunt pe trend descendent.

In plus, anii de dupa integrare sunt grei, iata ce s-a intamplat in Ungaria, si in mai toate tarile partidele aflate la putere in momentul integrarii nu au mai castigat alegerile.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.