Nominalizarile facute de Traian Basescu pentru sefii serviciilor pun cruce relatiilor dintre PNL si PD.

Cel putin asa sustin liberalii. Propunerile senatorului PSD George Maior pentru conducerea SRI si a consilierului prezidential Claudiu Saftoiu la SIE "pun capat unei incercari mai mult decat timide de a relua si intari colaborarea in cadrul Aliantei si pun in discutie functionarea acesteia", a declarat vicepresedintele liberal Dan Motreanu, in cadrul unei emisiuni radio. El a adaugat ca "totul pare un joc anti-PNL care arata ca PD se poate dispensa de PNL sau poate fi un avertisment ca doreste o colaborare cu noi doar daca am fi un partid de «yes-men»".

"Vocile critice in PNL la adresa presedintelui Basescu se vor accentua. Categoric, cei mai multi vor sustine in cele din urma iesirea de la guvernare pentru ca se pare ca aceasta numire poate face parte dintr-un posibil joc dupa 1 ianuarie 2007. Joc in care PNL sa nu se mai regaseasca", a continuat Motreanu. In plus, el a sustinut ca multi dintre colegii sai au perceput nominalizarea la SRI ca pe "un semnal de modificare a centrului politic de pe scena politica romaneasca".

Deputatul liberal a aminitit ca sambata, la Cluj, va avea loc o intrunire a partidului, in care se va decide daca parlamentarii liberali vor vota numirea lui George Maior si a lui Claudiu Saftoiu in fruntea SRI si SIE. "Va fi o furtuna in PNL, iar rezultatul va tine de atitudinea pe care o va avea Calin Popescu-Tariceanu la delegatia de sambata", a concluzionat Dan Motreanu.

Marti seara, presedintele liberal a evitat un raspuns clar, precizand ca este prematur sa spuna daca parlamentarii liberali vor vota in favoarea acestei numiri. El s-a limitat la a spune ca nu a fost "cucerit" de nominalizarea presedintelui Basescu pentru conducerea SRI si nici de argumentele acestei propuneri.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.