Dupa ce au aflat ca Romania va deveni membru al Uniunii Europene la 1 ianuarie 2007, politicienii s-au intrecut care mai de care in declaratii.

Optimistii s-au aratat incantati de decizia Comisiei Europene si au inceput sa vorbeasca despre cat de bine va fi dupa 1 ianuarie, iar politicienii mai realisti au atras atentia asupra faptului ca lucrurile nu vor fi atat de roz imediat dupa integrare.

Vicepresedintele PNTCD, Aurelian Pavelescu, a salutat decizia Comisiei Europene privind aderarea Romaniei la UE la 1 ianuarie 2007, dar a atras atentia ca perioada postaderare va fi una dificila pentru Romania.

Pavelescu a criticat atitudinile populiste ale demnitarilor care au transformat subiectul integrarii Romaniei in Uniunea Europeana in prilej de propaganda elecetorala.

Aurelian Pavelescu a reamintit ca membrii FSN s-au opus politicii pro-occidentale si chiar au blocat integrarea Romaniei in UE.

"Coruptia, folosirea justitiei ca arma politica, dispretul pentru proprietate, mentinerea la putere a retelelor securistice si minciuna sunt adevaratele

ale clasei politice romanesti dupa 1989, care continua sa ingrijoreze UE", a declarat vicepresedintele PNTCD.

Pavelescu a mai spus ca integrarea Romaniei este si rezultatul eforturilor PNTCD, care acum cere recunoasterea meritelor liderilor taranisti Corneliu Coposu si Ion Ratiu in procesul de aderare.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.