Conducerea PNL a incasat marti seara un semiesec. Liderii filialei sector 2, care la recomandarea centrului, trebuiau sa-l excluda din partid pe Theodor Stolojan, au aminat orice decizie. Ce s-a intimplat, de fapt, la sedinta de marti ne povestesc unii dintre participanti.

"Ce e mai grav, ca unii lideri nu se inteleg cu conducerea PNL sau ca Patriciu a dat bani la PSD sa cumpere saci de mincare la oameni, ca noi sa pierdem alegerile?", "Patriciu vrea sa scoata castanele din foc cu mina noastra?", "Si ce sa facem, sa ne impotrivim lui Orban?" se auzeau, prin usa, vociferarile membrilor filialei sector 2 la sedinta de excludere a lui Theodor Stolojan.

La o jumatate de ora dupa ce l-au audiat pe fostul lider PNL, cei noua membri ai Biroului teritorial din sectorul 2 ezitau serios sa il excluda din partid. Ei nu voiau nici sa indeplineasca, dar nici sa nesocoteasca vointa conducerii de a-l da afara din PNL pe Theodor Stolojan. Desi aveau ordin din partea sefului organizatiei PNL Bucuresti, Ludovic Orban, cei noua membri au aminat o decizie, convocind Delegatia teritoriala formata din peste 30 de persoane - sefi de organizatii de cartiere din sectorul 2.

"Nici un partid european nu-si da afara liderii"

Theodor Stolojan a stat aproape trei ore la discutii cu cele noua persoane din organizatia sector 2, in mare parte formata din consilieri locali sau tineri din TNL. Singurul om cu greutate era fostul ministru al Sanatatii Mircea Cinteza.

"Le-am spus ca vad aceasta pierdere de credibilitate in urma unor cauze foarte clare. De asemenea, am semnalat lipsa unui proiect de consolidare a Aliantei D.A.", a povestit la iesire Stolojan, intelegator fata de postura delicata in care se aflau liberalii de sector. "Desi formal este un simplu membru, el este fostul lider PNL, iar in Europa nu exista cazul nici unui partid sa-si dea afara fostul lider. Mai ales cind este la guvernare. Insa, daca aplicam strict litera legii, adica statutul PNL, atunci sigur ca ar trebui sanctionat", ezita la o zi distanta Mircea Cinteza.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.