Politicieni la putere, imortalizati pe emisiuni filatelice. Aceasta este ultima forma de lingusire practicata de oameni cu antecedente in materie: sefii Federatiei Filatelice Romane. Unii politicieni au acceptat bucurosi.

Traian Basescu, Bogdan Olteanu si Aleodor Frincu sint trei politicieni ale caror chipuri urmau sa apara pe o serie de plicuri omagiale emise de Federatia Filatelica Romana. Conducerea Federatiei a mai facut gesturi excesive de curtoazie si in guvernarea PSD.

Trei politicieni si-un general

In urma cu citeva saptamini, Leonard Pascanu si Alexandru Bartoc, presedintele si vicepresedintele Federatiei Filatelice Romane, au propus presedintelui Traian Basescu, presedintelui Camerei Deputatilor - Bogdan Olteanu, sefului Cancelariei primului-ministru - Aleodor Frincu, si sefului Statului Major al Fortelor Aeriene - generalul-locotenent Gheorghe Catrina, sa le puna chipurile pe niste plicuri.

Oficial, cei doi filatelisti isi motiveaza demersul spunind ca toti cei patru conducatori ai tarii i-au ajutat in mai multe actiuni filatelice. Neoficial, prin aceasta actiune se pare ca Pascanu incearca sa obtina putina clementa in dosarele penale in care este acuzat de falsificare de timbre, inselaciune, delapidare si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Avioane si timbre

Initiativa s-a nascut in urma unui eveniment monden. Pe 29 si 30 iulie 2006, pe Aeroportul "Mihail Kogalniceanu", a avut loc un miting aviatic international, la care au participat si cele patru personalitati vizate sa apara pe plicuri. Alexandru Bartoc s-a gindit ca acesta este un bun prilej sa ofere celor patru cite o diploma si medalia expozitiei filatelice Aeromfila 2006, ocazie cu care s-a si fotografiat cu ei. Respectivele fotografii, in care cei patru primesc premiile, au fost prelucrate de Pascanu si transformate in matrite pentru plicurile ce urmau sa fie tiparite de catre Romfilatelia. Pe 31 august, Pascanu a trimis machetele plicurilor catre Romfilatelia.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.