Ar trebui ca astazi Traian Basescu sa anunte persoanele propuse pentru sefia SRI si SIE.Numele agreate de presedintie, potrivit unor surse din culise, ar fi fost urmatoarele: Claudiu Saftoiu, consilier prezidential, sau Silviu Predoiu, director interimar, in cazul Serviciului de Informatii Externe, si Florin Coldea, director interimar, si Alexandru Cosac, un apropiat al presedintelui, in cazul SRI.
Practic, la ambele servicii, presedintele Basescu are de ales intre un civil si un militar. Potrivit unor surse din PD citate de Mediafax vineri seara, seful statului inclina spre varianta unor militari la varful celor mai importante doua servicii secrete.

"Nu cred ca societatea romaneasca este pregatita pentru militari la conducerea celor doua servicii de informatii, SRI si SIE. Cred ca mai avem nevoie de inca 16 ani pentru a ne gandi la o astfel de solutie. In aceste conditii, vad la conducerea celor doua institutii doi civili, nu neaparat oameni politici, dar care sa cunoasca macar in linii mari domeniul securitatii nationale", ne-a precizat Stejarel Olaru, consilierul pe probleme de securitate al premierului Tariceanu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.