Alianta D.A. ar obtine in Bucuresti, in cazul alegerilor anticipate, un scor record de 72,7 la suta din voturi, releva un sondaj de opinie comandat de catre PSD Bucuresti. Cercetarea a fost realizata de un institut necunoscut de piata de specialitate - Grupul de Studii Sociale 2000 SRL - si a fost efectuata in Capitala, in perioada 4-7 februarie, pe un esantion de 1.087 de persoane, cu o marja de eroare de +/- 3 la suta. Sondajul arata ca, in caz de anticipate, PSD ar obtine doar 18,7 la suta din voturi, urmat de PRM (6,7 la suta) si PNG (1,1 la suta), restul partidelor inregistrand sub un procent.

Mai mult de jumatate din electoratul bucurestean (53,9 la suta) apreciaza drept buna si foarte buna colaborarea formatiunilor din alianta de guvernamant, in timp ce 36,7 la suta dintre subiecti cred ca Alianta, UDMR si PUR coopereaza prost si foarte prost. Sondajul arata ca atat PSD, cat si Alianta nu si-au desemnat candidatii la Primarie in functie de popularitatea acestora. Astfel, in cazul PSD, electoratul crede ca cel mai bun candidat ar fi senatorul Sorin Oprescu, perceput astfel de 41 la suta dintre intervievati.

Scorul lui Oprescu este de patru ori mai mare decat al celui care a fost desemnat candidat - Marian Vanghelie, care a obtinut 10,5 la suta. Pe locurile urmatoare s-au clasat Victor Ponta (9,7 la suta), Vasile Gherasim (4,9 la suta), Dan Darabont (4,9 la suta) si Ionel Blanculescu (2 la suta). In ceea ce priveste Alianta, cel mai bun candidat ar fi fost liberalul Ludovic Orban (31,5 la suta), urmat de nominalizatul pentru competitia din Bucuresti, Adriean Videanu (29,3 la suta) si de primarul interimar Razvan Murgeanu (8,2 la suta). La capitolul "incredere", cel mai bine sta Ludovic Orban (38,06 la suta), urmat de Sorin Oprescu (36,58 la suta), in timp ce cei doi candidati, al PSD si al Aliantei, au scoruri relativ modeste: 20,41 la suta - Marian Vanghelie si 33,48 - Ludovic Orban. Dintre personalitatile politice de prim rang, presedintele Traian Basescu are in continuare cea mai mare cota de incredere (71,28 la suta), pe locul al doilea clasandu-se Mona Musca (59,58 la suta), iar pe cel de-al treilea Emil Boc (38,27 la suta).


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.