Fostul capitan SRI, Constantin Bucur (ex-deputat PRM) il acuza public pe Corneliu Vadim Tudor ca a confiscat ideea nationalista din interese meschine. Fostul capitan SRI a fost luat sub protectia liderului PRM in primavara lui 1996, cand acesta a dezvaluit presei faptul ca SRI, condus pe atunci de Virgil Magureanu, asculta fara mandat ziaristi si oameni politici. Constantin Bucur a fost ridicat in slavi de Vadim Tudor, care si-a construit capital politic luandu-i apararea. In semn de cinstire, Vadim l-a pus pe Bucur pe listele de deputati ai partidului, acesta devenind parlamentar. Fostul ofiter SRI si-a sacrificat cariera, a devenit tinta unui proces politic, fiind in cele din urma condamnat pentru divulgare de informatii clasificate, la plangerea instrumentata de Magureanu. Cand a considerat ca nu-i mai este de nici un folos "Tribunul" s-a descotorosit de Bucur, afirmand: "Bucur nu exista!". Tradat, ofiterul parasit de PRM il infatiseaza pe Vadim opiniei publice asa cum este el in realitate. Redam integral scrisoarea deschisa a capitanului Bucur. (R.S.)

Tudor, Tribun, Tradator

In mai 1996, am avut curajul de a demasca din interiorul SRI activitatea prin care se interceptau, la ordinul ilegal al lui Virgil Magureanu si cu complicitatea lui Ion Iliescu, convorbirile telefonice ale unor ziaristi si oameni politici.

Desi probele mele erau evidente, de nezdruncinat, singurul care am platit acest curaj am fost eu.

In timp ce presa m-a considerat curajos, erou, patriot, Justitia Romana aservita lui Magureanu-Iliescu m-a trecut in rezerva fara drept de pensie si m-a tracasat cu un proces ce a durat sapte ani, incheiat cu condamnarea mea penala.

Romania este singura tara candidata la aderarea in UE in care presedintii statului ordona interceptarea ilegala a convorbirilor telefonice, iar dupa terminarea mandatului acuza aceste practici dictatoriale.

Romania este singura tara in care ofiterii care ordona si executa interceptarea ilegala sunt avansati si premiati, iar cel care demasca aceste practici este pus la zid.

Justitia din Romania este singura din Europa care ii condamna pe cei care acuza politia politica si nu pe cei care o practica.

Am dorit prin fapta mea sa transmit opiniei publice ca a venit timpul sa fim curajosi si ca putem spune Adevarul. Doream sa lupt in continuare pentru scoaterea SRI de sub influenta politica. Doream ca SRI sa fie un serviciu de informatii in slujba Tarii si a cetateanului si nu o unealta de represiune in mana lui Magureanu si Iliescu.

Pentru aceste deziderate am acceptat sa devin membru al PRM.

Spre surprinderea mea, in acesti ani (13 mai 1996 - 13 decembrie 2004) am constatat ca Vadim Tudor, cel care apare in mass-media este unul si omul Vadim este cu totul altul. Diametral opus.

Il acuz astazi pe Vadim ca a confiscat ideea nationalista din interese meschine.

Cu Biblia in buzunarul de la piept si cu crucea de aur la gat, Vadim distruge destine. El a tradat idealistii in favoarea unor oportunisti cu staif, ducand in derizoriu aceste trasaturi nobile ale poporului roman, patriotismul si nationalismul.

Daca in primavara lui 1996, cand partidul urma sa fie scos in ilegalitate, iar lui Vadim sa i se ridice imunitatea, capitanul SRI Constantin Bucur si-a sacrificat cariera profesionala, libertatea, familia si chiar viata, astazi, in mod straniu, Vadim este cel care spune "capitanul Bucur nu exista".

Acesta este "tribunul" Vadim, asa cum singur s-a intitulat.

Eu nu doresc sa vorbesc despre adevarata fata a lui Vadim, despre viata lui intima, despre confesiune si despre relatia sa cu fosta securitate. Nu doresc sa vorbesc nici despre echipa de "incoruptibili" din jurul sau, sau despre viata interna a partidului. Vadim a divizat tara in doua. Circa 10% oameni naivi care mai cred in el si 90% oameni care il urasc pentru caracterul sau.

Sunt multe lucruri pe care opinia publica trebuie sa le cunoasca. Dar eu nu vreau sa intru in troaca lui Vadim.

Nu mi-a fost frica de el, dar am considerat ca este demn sa ma retrag.

Vadim nu poate fi un reprezentant nici macar marunt al Adevarului si al ideii nationaliste, dimpotriva.

Daca Vadim sau altii pusi de el vor indrazni sa spuna, in stilul lor, ceva rau despre mine, voi fi indreptatit sa demasc acest flagel piesa cu piesa.

Daca in 1996 mi-am asumat riscul de a nesocoti legea de baza a Serviciului de Informatii, "tacerea", acum am obligatia sa-i previn pe colegii mei predispusi sa se alature "luptei lui Vadim pentru salvarea natiunii", sa stea departe de politica, dar mai ales de Vadim Tudor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.