Mircea Geoana recunoaste ca vrea un congres extraordinar care sa stabileasca faptul ca presedintele PSD, adica el, isi poate alege singur echipa de conducere.

Ape tulburi in PSD. Formatiunea lui Geoana, cotata azi doar cu circa 22% in sondajele de opinie, se confrunta cu probleme tot mai complicate ce tin de autoritatea actualului presedinte al partidului, dar si de viitorul PSD. Ieri, Mircea Geoana a recunoscut public ca doreste modificarea statutului PSD in asa fel incit presedintele partidului sa-si poata alege singur echipa de conducere.

"Dorim o echipa solidara, care isi ia angajamentul in fata partidului ca va cistiga viitoarele alegeri si vom forma Guvernul, acesta este angajamentul firesc al unui lider politic, si dorim ca presedintelui PSD sa i se dea instrumentele cu care isi poate face echipa si sa poata sa raspunda solidar cu aceasta echipa fata de rezultatele pe care le vom obtine ca partid", a declarat Mircea Geoana. Mandatul acestuia de presedinte PSD expira in aprilie 2007 si, de o bucata de vreme, se vorbeste tot mai des despre un congres extraordinar al partidului. Ultima interventie in acest sens o reprezinta propunerea ca acest congres sa fie devansat pentru luna decembrie.

Gruparea Severin vrea congres in decembrie

O grupare de citiva parlamentari PSD a redactat un memorandum intern, prin care se propune convocarea unui congres extraordinar al partidului pentru 15 decembrie. Din informatiile noastre, printre autorii acestei propuneri s-ar regasi Adrian Severin, Bogdan Niculescu Duvaz si Dan Mihalache. In document se vorbeste despre un referendum intern, cu caracter obligatoriu, care sa consulte toti membrii de partid cu privire la mai multe teme: convocarea congresului extraordinar, modificarea statutului PSD (simplificarea schemei de conducere), schimbarea unor directii de oferta politica.

In Memorandumul dat publicitatii ieri prin intermediul agentiei de presa Rompres se spune ca "in rindul membrilor de partid exista o mare framintare referitoare la viitorul PSD". Potrivit propunerilor, referendumul ar avea loc in zilele de 11 si 12 noiembrie, urmind ca ulterior sa fie convocat Consiliul National al PSD (20 noiembrie), respectiv Congresul extraordinar (15 decembrie).


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.