Mult asteptata intalnire dintre liderul PSD, Mircea Geoana, si fostul premier Adrian Nastase nu a mai avut loc ieri, asa cum isi programase initial seful pesedist. "Mai mult ca sigur nu s-au intalnit astazi. Cel putin din cate stiu eu. Cred ca intalnirea nu s-a perfectat", ne-a declarat vicepresedintele PSD, senatorul Ilie Sarbu.

Desi Geoana a anuntat deja ca va avea o intalnire cu Adrian Nastase, pesedistii nu sunt convinsi ca cel chemat sa dea socoteala pentru afirmatiile facute la adresa partidului din cauza datoriilor din campanie a primit pana in prezent o invitatie oficiala. Mircea Geoana intentioneaza totusi sa poarte o discutie cu Adrian Nastase pentru a afla pozitia acestuia referitoare la modul in care liderii partidului au gestionat fondurile PSD de la alegeri si pana in prezent.

In timp ce asteaptau deznodamantul intalnirii, reprezentantii PSD s-au intrecut in a comenta situatia actuala a lui Nastase. Presedintele organizatiei PSD Prahova, deputatul Marian Saniuta, a sarit in apararea fostului premier, sustinand ca social-democratii ar face o eroare daca la nivelul conducerii s-ar decide o eventuala excludere a lui Adrian Nastase din partid. "Ar fi o greseala sa ne devoram oamenii pe care noi i-am promovat. Ar fi o greseala sa-l devoram pe Adrian Nastase, dupa ce l-am devorat pe Ion Iliescu", a declarat Saniuta. Acesta a facut apel la conducerea PSD sa dea dovada de "intelepciune si solidaritate" in ceea ce-l priveste pe Adrian Nastase.

In acelasi timp, presedintele PSD Bucuresti, Sorin Oprescu, a sustinut ca "blocajul de comunicare" intre Adrian Nastase si conducerea partidului s-a "ameliorat", lucru pe care il stie chiar de la fostul premier, cu care a vorbit personal la telefon. "Am avut o discutie, in care ne-am spus cu totii parerea, dar nu s-a pus nicio clipa problema unei discutii de acest fel, cum, de altfel, nu a existat nicio solicitare din partea conducerii centrale a partidului in acest sens", a mai spus Oprescu, referitor la discutia din cadrul Biroului National al PSD in care s-a pus problema retragerii sprijinului politic pentru Nastase.

Pana cand PSD va hotari soarta lui Nastase, acesta a primit deja invitatii din partea unui partid. Vicepresedintele PC, Nicolae Popa, a lasat ieri sa se inteleaga ca formatiunea sa i-ar putea primi in randurile sale pe Adrian Nastase si Dan Ioan Popescu, cel care a demisionat din PSD cu cateva saptamani in urma.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.