Fosta liberala Mona Musca a avut legaturi cu Securitatea si inainte de a-si semna condamnarea, adica angajamentul cu fosta structura. Ziarul nostru a intrat in posesia dovezii (vezi facsimil). Cunoscuta in ultima vreme si sub numele de "Dana", dupa pseudonimul cu care isi semna notele date Securitatii, Musca a negat miercuri seara ca ar fi colaborat cu Securitatea si la Ineu, inainte de a primi postul de profesoara la Timisoara, invocand un motiv destul de naiv - ca ofiterul care a dat-o de gol nu stia sa foloseasca gerunziul corect.

"Pe timpul cat a domiciliat si functionat in orasul Ineu", Mona Musca "a fost contactata de organele de Securitate in scopul atragerii la colaborare furnizand date de interes". Asta se arata intr-o nota semnata de seful serviciului din Ineu si transmisa unui colonel din Timisoara. In aceeasi nota se precizeaza ca "s-a renuntat la definitivarea recrutarii, intrucat nu a mai fost utila intrucat si-a schimbat locul de munca", ceea ce inseamna ca angajamentul nu s-a semnat la Ineu.

Dana da lectii de gerunzii

In ciuda consemnarilor ofiterului, Mona Musca a negat miercuri seara, in cadrul unei emisiuni televizate, ca s-ar fi intersectat candva cu Securitatea, inainte de episodul semnarii angajamentului de la Timisoara. Dupa ce a vazut ca nu mai are cale de intors si ca s-a aflat despre colaborarea sa anterioara, Musca a inceput sa se fastaceasca. "Cunosc foarte bine hartia. Nu are nimic de-a face cu realitatea. Poate au avut intentia. Poate au fost prin preajma mea", a sustinut Mona Musca. Incercand sa atraga atentia de la faptele sale, aceasta a incercat sa gaseasca fel de fel de explicatii. "Cred ca nu stiau gerunziul. Am citit si eu de mai multe ori aceasta hartie si singura mea explicatie este ca . Numai ca gerunziul este mare problema in Romania", a facut Musca pe profesoara.

Fosta liberala s-a dus la CNSAS sa-si vada notele

Pe acelasi ton pe care, de la izbucnirea scandalului, a tinut sa-si ceara iertare in fata celor care au avut incredere in ea, Mona Musca s-a scuzat miercuri seara ca nu are inca cele doua note semante de ea, existente in dosarul sau. In plus, aceasta a reiterat toata povestea cu angajamentul semnat, doar pentru ca avea impresia ca asa trebuie si a recunoscut ca acel document a fost semnat in casa parintilor sai, de fata cu acestia. Aceste lucruri in conditiile in care prin angajament se obliga sa nu divulge nimanui, nici chiar familiei ce a discutat cu cel care a racolat-o.

In plus, aceasta a lasat sa se inteleaga din nou ca, atunci cand a fost la CNSAS pentru audieri, Ticu Dumitrescu s-a antepronuntat sugerandu-i ca nu exista in dosarul sau probe ca ar fi facut politie politica, desi ulterior a votat contrar. In privinta notelor aparute la dosarul sau, Mona Musca a precizat ca a depus o cerere la CNSAS pentru a-si vedea notele. Asa ca, ieri, fosta liberala a aterizat la sediul Colegiului, insa a refuzat sa dea vreo declaratie despre scurta sa vizita.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.