Un grup de 66 de parlamentari PSD au propus modificarea Legii Ticu in sensul excluderii preotilor, a sefilor cultelor religioase din lista celor carora li se face public dosarul de Securitate.
In propunerea legislativa de modificare a Legii 187 din 1999 privind accesul la propriul dosar si deconspirarea politiei politice comuniste se precizeaza ca dosarele care fac referire la ierarhii si sefii cultelor religioase recunoscute de lege, pana la nivel de preot, precum si asimilatii lor de la parohiile din tara si strainatate vor fi predate cultelor respective.

Potrivit deputatului PSD Eugen Nicolicea, unul dintre initiatorii propunerii legislative, includerea preotilor, sefilor cultelor religioase in categoria celor carora li se publica dosarul este o "eroare", deoarece acestia nu sunt nici numiti si nici alesi. Pentru majoritatea categoriilor, deconspirarea este necesara pentru ca toti cei care detin functiile respective sa nu ia decizii sub presiunea unui santaj cu propriul dosar, in timp ce in cazul preotilor acest lucru nu este posibil, a motivat Nicolicea.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.