Fostul lider al PNL, Valeriu Stoica, a sarit gratis in apararea Monei Musca, al carei verdict dat de CNSAS a fost cel de politie politica.

Fostul presedinte PNL, care este avocat, a declarat ca este gata sa o apere in instanta pe fosta deputata liberala chiar "pro bono" (n.r. - fara onorariu). "Ca jurist, nu ca om politic, cred ca Mona Musca este indreptatita sa conteste decizia. Sunt gata, ca avocat, sa o apar pro bono pentru a i se face dreptate", a aratat Valeriu Stoica.

Ajutorul fostului presedinte nu este insa unul de-a dreptul gratuit, cata vreme Stoica, Theodor Stolojan si Mona Musca se pregateau intens pentru lansarea asa-zisei platforme liberale, din care deputata s-a retras insa pentru a nu o compromite. Tinand cont de capitalul politic de care Musca inca beneficiaza, renuntarea ei nu poate fi catalogata decat ca o pierdere importanta pentru demersul liberalilor disidenti, astfel ca doar un avocat cu state vechi cum este Valeriu Stoica putea sari sa o apere pe "Dana" pana in panzele albe.

Pe de alta parte, si in atitudinea Monei Musca s-a putut observa ajutorul de care se bucura, pentru ca aceasta a trecut de la refuzul categoric, timp de mai multe ore dupa ce a primit verdictul CNSAS, de a face vreo declaratie la o reactie extrem de vehementa. Aceasta a aratat ca va contesta verdictul dat de Colegiul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii si va ajunge pana in instanta. Mona Musca a fost deranjata si de faptul ca a aflat de verdictul CNSAS din presa, ceea ce contravine legii, care spune ca decizia este adusa intai la cunostinta celui vizat. Deputatul a mai aratat ca va face publica decizia Colegiului.

Musca a tinut o adevarata pledoarie, apreciind ca politie politica inseamna sa se aduca atingere drepturilor fundamentale ale persoanei, sa existe o victima, ori aceasta nu s-a intamplat. Ea s-a intrebat cum poate exista un criminal cand nu exista victima. Deputatul va avea timp 15 zile, dupa primirea verdictului, sa depuna contestatia la Curtea de Apel.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.