Liberalii cer constituirea unei comisii parlamentare de ancheta pentru a se descoperi cine a dispus secretizarea dosarelor politicienilor in perioada 2001-2002, dosare despre care se stie ca au fost secretizate de catre comisia mixta CNSAS- SRI.

Deputatii PNL vor prezenta propunerea lor conducerii Camerei Deputatilor, apoi cererea acestora va fi supusa aprobarii in plenul parlamentului.

Comisia va putea fi constituita numai daca 50 de deputati, apartinand a cel putin doua grupuri parlamentare, vor sustine aceasta initiativa.

Pentru a demonstra ca doresc deconspirarea cu orice pret, liberalii mai propun si desecretizarea arhivelor PCR si publicarea listei ofiterilor de securitate, precum si publicarea notelor informative ale politicienilor care au colaborat cu Securitatea. Partenerii de Alianta nu au raspuns inca solicitarilor PNL. Democratii au gasit si o scuza. In opinia PD, publicarea documentelor din dosarele personale ar insemna dezvaluirea publica a unor informatii care tin de viata privata.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.