Traian Basescu a stat nu mai putin de trei ore in studioul televiziunii "Realitatea", participand la diferite rubrici ale emisiunii "Matinal". Basescu a intrat in dialog cu telespectatorii si a comentat inclusiv horoscopul.

Invatamantul romanesc, mediocru

Principala tema pe care a abordat-o Basescu la Realitatea TV a fost cea a conflictului din invatamant, seful statului criticand dur atitudinea liderilor sindicali. "Este o revolta pe care o am fata de modul cum s-au purtat in aceste ultime zile si chemarea la boicotarea deschiderii anului scolar. in fond, dansii vorbesc despre salarii pentru 2007. Mai avem inca trei luni pana la sfarsitul anului. Se putea lasa ziua de incepere a anului scolar libera de niste actiuni care... Chemarea asta la boicotarea inceperii anului scolar mi se pare ca i-a ridiculizat si i-a indepartat chiar de elevi", a spus Basescu.

El a sustinut ca "in mod cert" se va ajunge ca invatamantul sa primeasca 6% din PIB, iar salariile profesorilor vor creste, in 2008, cu 60%, fata de 2004. seful statului a apreciat insa ca invatamantul romanesc este, potrivit standardelor internationale, mediocru. "Sa iesim din povestea geniala noastra scoala. Este etichetata ca fiind o scoala mediocra, iar olimpicii nu reprezinta nivelul scolii", a afirmat presedintele Romaniei.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.