Stolojan e pregatit chiar si pentru excluderea din PNL. Poate fi o chestiune de zile. Paralel, partenerul sau Valeriu Stoica anunta inclusiv posibilitatea infiintarii unei noi formatiuni politice

Excluderea lui Theodor Stolojan din PNL devine tot mai probabila. Demersurile au fost deja anuntate, filiala sectorului 2 din Bucuresti de care apartine urmind sa-l puna in discutie peste citeva zile. Desi parerile in partid ramin impartite, varianta excluderii e luata in calcul de insusi Stolojan. "Nu trebuie sa fii membru al PNL pentru a fi liberal", afirma acesta acum doua zile. Tot atunci, actualul consilier prezidential anunta ca nu va renunta sub nici o forma la intentia de a promova in curind o "platforma liberala" alaturi de Valeriu Stoica si de Mona Musca. Contactat de "Cotidianul", Stoica a plusat luind in calcul chiar fondarea unei noi formatiuni.

Un bloc politic si cu "o buna parte din PD"

Valeriu Stoica ne-a precizat ca, indiferent de opozitia actualei conduceri a PNL, platforma liberala pe care o va prezenta va avea drept finalitate formarea unui foarte mare partid de centru-dreapta. "Nu este vorba despre vreo fuziune sau despre inghitirea vreunui partid de catre altul", a mentionat Stoica. El a precizat ca nu este vorba despre infiintarea unui nou partid liberal, ci despre "constituirea unui puternic curent liberal", care, intr-un bloc politic la care se va adauga PD sau "o buna parte din PD", sa formeze o mare formatiune de centru-dreapta. "Acestui curent liberal i se vor alatura majoritatea membrilor PNL. Cine nu vrea o sa ramina pe dinafara. Este o iluzie ca ei vor reprezenta liberalismul", a conchis fostul lider PNL Valeriu Stoica.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.